• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora vintråden

Tvkd5

Cartier
2-Faktor
Tips på bra rödvinsglas?
Jag kör för det mesta Riedels Veritas-serier;
New world pinot noir, cabernet/merlot, Champagne och Syrah är de jag oftast använder.
Köper på cervera då de har glasgaranti som väldigt smidigt byter ut ett glas gratis om du råkar ha sönder ett.

Har oxå Zalto som är otroligt delikata och tunna men i ärlighetens namn tror jag Riedel presterar något bättre i att framhäva smak o doft.
 

Vesper

Rolex
Kvällens 🍷

IMG_0886.jpeg
 

hooods

Panerai
2-Faktor
Slammar upp en del av det som druckits senaste månaden i en post.
1000007057.jpg

Finfin instegsriesling. Bara att köpa på sig inför sommaren (eller nästa sommar).

1000007098.jpg

Ett säkert kort. Namnam.
1000007314.jpg

Utforskar Nebbiolo från mindre kända områden. Den här är väldigt trevligt. Rekommenderas.
1000007105.jpg

Sekt-oskulden tagen. Helt klart trevlig och inte sista sekten som jag dricker. Man får inte vara känslig för restsötma dock.
1000007301.jpg

Pinot Noir från Irancy. Denna underpresterade något utifrån mina förväntningar. Fin doft men i munnen är det väl stramt och ogeneröst. Lite surt och ogint.
1000007147.jpg

Pinot Noir från Chile. Motsatsen till Irancyn. Saknar struktur och syra. Åt det syltiga hållet. Inte dålig dock, och priset är lågt.
1000007245.jpg
hade ganska höga förväntningar på denna. Mogen Amarone till ost är ju 👌. Den var tyvärr över sin peak. Absolut inte vinäger men kändes lite trött och var lite för torr (!).
1000007206.jpg
Väldigt trevligt vin. Näsan är 94p. Munnen 90p. Lufta väl.
 
Senast ändrad:

Tvkd5

Cartier
2-Faktor
Chateauneuf-du-Pape gör 95% rött och 5% vitt. Har knappt druckit vitt CndP alls förut men så förra veckan fick jag prova 12 st.
De var i likhet med sina röda syskon (?) alkoholstarka, uttrycksfulla och mycket av allt - utan att bli obalanserat eller jobbigt. De flesta var endast några år gamla men en hade fått lite ålder, den var från 2002.

Lite kuriosa, alla flaskor i distriktet måste ha samma form.
Rosé är förbjudet att framställa.

1713198249263.png


Skål!
 

Norken

Panerai
2-Faktor
Kom precis hem från Kalifornien och gick in i en specialistbutik och bad om att få köpa något jag inte skulle hitta hemma. Kom ut med denna, ska få ligga något år men kan vara väldigt spännande.

IMG_1054.jpeg

IMG_1055.jpeg

”Bassi nearly broke me down in 2022. Ripened so early my shared winery space was still bottling and couldn’t set up the destemmer in time. Rather than wait and then have to add water and acid to balance out overripeness, two friends and I foot stomped and hand destemmed (yes hand-destemmed) 7000 pounds of biodynamically farmed Pinot Noir in the course of three days. In the Jura, that is standard red-winemaking. Here in Templeton, it isn’t so romantic. The result? A wine that has the bright red cherry central coast fruit, with a beckoning savory, mouthwatering overlay that is aromatically on a whole other level. All wild yeast, and racked only the day before bottling. 164 cases made.”
 

hooods

Panerai
2-Faktor
1000007436.jpg

Lite grejer som hämtades idag. Mest nyfiken på Serragghian. Har inte provat "naturvin" i den lite högre skolan. Har legat med skalen i amforor under jorden i sju månader. Blanding av catarratto och pinatello (?). Inget svavel (hjälp). Vinmakare ser ut som en galen professor. Se nedan.
Flaskorna till höger är Temet Tri Morave Sparkling. Bubbel från Serbien av druvan Tamjanika.
1000007444.png
 

hooods

Panerai
2-Faktor
Öppnade två schyssta viner igår. Det första efter tips på vinforumet. 89p av Andreas Larsson också. Perfekt att ha ett gäng till sommarens grill. Sammanfattningsvis ett riktigt gott vin, utan krusiduller. Ett sånt vin som gör att man funderar över varför vin i många fall har en så hög prislapp. Ej legat på fat överhuvud taget i detta fallet, vilket såklart bidrar.
1000007553.jpg


Bubbel från Serbien? Kan det vara något? Ja tydligen. Gillar detta skarpt. Druvan är Tamjanika. Årgång 2021. Världens kortaste kork?
Doften formligen hoppar ut glaset. Massor av blommor, lite gummi, citrus och fläder.
I munnen väldigt koncentrerad med skarp syra. Till skillnad från ung bdb från champagne känns det dock generöst och inbjudande. Grapefrukt och honung. Lång eftersmak. Komplext och ger mersmak.
1000007550.jpg
 

Diskaren

Audemars
2-Faktor
Var på resa i Italien och passade på besöka lite vingårdar. Primärt lade vi fokus på vår nyvunna förkärlek till Franciacorta-viner. Men passade också på att åka runt i Valpolicella.

Bilddump:


Franciacorta - Ca’ del bosco
IMG_3087.jpeg

IMG_3187.jpeg


Franciacorta - Berlucchi

IMG_2511.jpeg

IMG_2075.jpeg

IMG_2083.jpeg


Valpolicella - Tommasi

IMG_2626.jpeg
IMG_2665.jpeg
IMG_2634.jpeg
IMG_2677.jpeg
 

errare

Omega
Tipsar om Köpenhamns vinfestival till nästa år!

Oerhört trevligt, generösa mängder om man vill bli lite snurrig samtidigt. Allt gratis förutom entré som låg på 80dkr har jag för mig.

Enkelt att spendera en heldag där inne om man är intresserad. Efter tre timmar var jag halvvägs igenom och fick nog. Kanske just för de generösa mängderna… man kan ju hälla ut också såklart.

Blev bara en flaska, hade annat att hitta på efter så var inte sugen på att bära lådor…

IMG_0469.jpeg
 
Topp