• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Hemmabaren

Rock_N_Ron

Audemars
2-Faktor
Fick en flaska kanadensisk wkisky av en kamrat som varit där. Vad gör man av den? Det blir inte med kanadensiskt än lönnsirap, va’?
Så en ”Old Canadian” fick det bli!

IMG_4731.jpeg
IMG_4732.jpeg


1,5 cl lönnsirap
6 cl whisky
2 stänk Ango
2 stänk Ango Cacao

Tänkte att chokladbitter skulle framhäva lönnsirapen lite och det blev kanon. Liiiite väl söt, kanske, så nästa gång blir det bara 1 cl. sirap i den.
Skippade twist för att behålla grundsmaken.
Vet att det finns valnötsbitters; det hade nog varit kanon istället för choklad för att få fram ”träigheten” i sirapen.

Kul variation!
 

Lyden

Panerai
OLD GIBSON 🍸

Gibson anses den vara en kusin till den kanske mest kända drinken i hela världen - Dry Martinin. Den utmärks av garnering med syltlök istället för oliver. Här får vi sötman från våran Old Tom Gin, som balanseras upp med lite sälta från saltlösning och avslutas med en härlig syrlighet från syltlöken.

Recept:
• 5cl Lydén Distillery Old Tom Gin
• 1 cl Torr Vermouth
• Några droppar saltlösning*
• Syltlök

Hur man gör den:
Häll Gin, torr Vermouth och saltösning i ett rörglas tillsammans med mycket is, rör om i cirka 20 sekunder för en perfekt utspädning. Sila upp i ett kylt cocktailglas och garnera med syltlök. Servera och njut.

Saltlösning* - blanda 80 gram vatten med 20 gram salt och rör om tills saltet är upplöst.

Kom ihåg, drick ansvarsfullt.


Gibson.jpeg
 
Topp