Ska renovera köket och håller på att fundera över bänkskiva.
Läser mycket om att marmor är känsligt och kräver mycket underhåll och nitiskhet vad gäller att torka bort fläckar - någon här som har haft marmorskiva ett par år och kan uttala sig?
Ingen marmor här heller, men gotländsk kalksten, som ju ligger där uppe i känslighetsskalan.
Andra huset vi sätter in det i, haft det i 6-7år nu, alltså från småbarnsår till lite mer större kids.
Fick en ordentlig idiotförklaring från den gotländske stenhuggaren när jag frågade hur känsligt det var egentligen, "Tja, den har ju stått ut i några miljoner år, så litta tål den nog..."
Sen kanske inte naturen springer runt med citron, ketchup och rödvin särskilt ofta...
Men, skulle säga att sunt förnuft råder, du kan slabba och stänka, och sen torka av, ibland gör vi det innan vi äter ibland efter. Inga märken eller fläckar som står kvar.
Således ingen panikvarning bara för lite spill.
Har en sprayflaska med grön såpa och vatten som vi torkar av med.