Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Fick en beställning på en slida till en kockkniv. Vart riktigt bra om jag får vara fräck och berömma mig själv
Tror inte du behöver berömma dig själv, cheepo63, ditt arbete och dina produkter talar sitt tydliga språk! Jag är supernöjd!
Tack för en snabb leverans (betalt igår, levererat idag).
Här kommer några bilder .
När skall du använda den och bjuda på en fint skuren måltid ?
ja du... en sallad ska jag väl klara av att fixa med fint "skuren" gurka
lovar att ha dig överst på listan ...När jag var lite yngre, och kanske dummare än nu, bjöd jag in till en kräftskiva. Jag var med i ett antikforum som jag tyckte om. Trevliga diskussioner med medlemmarna var det där.
Jag fick 20 anmälningar till kräftskivan och det kom folk från alla landsändar.
Flera av dem träffar jag fortfarande och räknar dem som goda vänner.
Ibland får man chansa och gör något lite oförtänkt.
Dock tror jag kanske inte du bör bjuda mig osedd
Snygg!
Hugii vad kör du för kniv?
Moritaka Super, 21cm (efter tips från cheepo). Kniven kräver kärlek och måste bli ompysslad då kolstål är mottagligt för rost. Men jag stör mig inte på det.
http://www.cleancut.se/butik/knivse...3-08-22-12-33-182013-08-22-12-33-18-43-detail
Jag kommer att beställa en mindre också. Jag älskar vassa knivar.
Action börjar ca 2:00
Ser trevlig ut! Gissar att du är nöjd hittills då du planerar en till?
Är själv på jakt efter en ny gyuto, den där är absolut en kandidat.
Jag är nöjd med den. Kolstålsknivar behöver bli ompysslade men jag tror inte att det är något problem för en klocknörd.
Man får smörja bladet med ett tunt skikt kameliaolja som ger ett rostskydd men eftersom jag nu har ett skinnfodral så kommer fodralet så småningom att fungera både som skydd men också som smörjslida då det blir olja på väggarna efter att kniven har legat i den ett tag .
Moritaka härdar stålet till hela 64-65 HRC, hårdare än de flesta andra stål på marknaden (Global ligger kanske på 57-58HRC).
Kniven sitter bra i handen med sitt D-formade handtag (annars reagerar jag snabbt när kniven inte känns rätt i handen) och den balanserar bra i handen, sen behöver jag inte säga nåt om att den är vass . Eftersom den är 21cm så kommer jag att komplettera med en på ca 12-14cm för att ha en kniv till lite mindre jobb i köket.
Helhetsintrycket: Jaggillarälskar den.
Jag är nöjd med den. Kolstålsknivar behöver bli ompysslade men jag tror inte att det är något problem för en klocknörd.
Man får smörja bladet med ett tunt skikt kameliaolja som ger ett rostskydd men eftersom jag nu har ett skinnfodral så kommer fodralet så småningom att fungera både som skydd men också som smörjslida då det blir olja på väggarna efter att kniven har legat i den ett tag .
Moritaka härdar stålet till hela 64-65 HRC, hårdare än de flesta andra stål på marknaden (Global ligger kanske på 57-58HRC).
Kniven sitter bra i handen med sitt D-formade handtag (annars reagerar jag snabbt när kniven inte känns rätt i handen) och den balanserar bra i handen, sen behöver jag inte säga nåt om att den är vass . Eftersom den är 21cm så kommer jag att komplettera med en på ca 12-14cm för att ha en kniv till lite mindre jobb i köket.
Helhetsintrycket: Jaggillarälskar den.